Митове по време на бременността

Всяка жена по време на своята бременост се с някои сблъсква препоръки, които роднини и приятелки на воля споделят с нея, дълбоко убедени, че това е самата истина. Само че много правила, които са спазвали нашите майки за радост вече не са актуални. Оборени са от лекарите.

НЕ си боядисвайте косата!

Напълно погрешно. Казват го лекарите. Днешните бои са далеч по-безвредни от тези в миналото. Няма как да повлияят на вашето бебе. Разбира се, бременността не е време за тежки експерименти  с прическата и цвета и косата, но определено няма смисъл да се разхождате 9 месеца с израснали корени, мислейки, че прическата ви може да имитира „омбре”.

По-малко движение!

Обездвижването е основната причина за трупане на килограми по време на този период. И още по-важното е, че липсата на физическа активност пречи на нормалното раждане. Без да извършвате спортни подвизи, разходките, гимнастика за бременни и дори бързо ходене на фитнес  пътека, са препоръчителни.

Яжте по много и от всичко!

На вас може и да не ви се яде, но на бебето може да му се яде. Всяка баба ще ви го каже. Със сигурност е проява на загриженост, но тези съвети може и да ви навредят. Не е нужно да се тъпчете или да ядете нещо, което не искате. Ако не ви се яде месо, заменете го с кисело мляко например. Нищо не трябва да е насила.  Яжте точно толкова, колкото искате. Похапването на шоколад между храненията е удоволствие за майката, не за бебето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *