3 домашни маски за свежа кожа

Виждала съм много жени да избират внимателно маските за лице, които използват и все пак често да се недоволни от резултата. С готовите продукти, особено когато не са консултирани с козметик винаги има известен риск дали са подходящи именно за вашия тип кожа. Затова на помощ идват домашните маски, които са приготвяни още нашите прабаби и съдържат единствено натурални продукти, които няма как да влязат в графата безполезни.

Активен въглен и желатин  

Сигурно сте забелязали, че на пазара има голямо разнообразие от “черни маски” за изчистване на порите и дъбоките замърсявания. Всички те са на основата на акивен въглен. Можете да си направите също толкова добра и по-икономична домашна маска. Нужни са 3 таблетки активен въглен, супена лъжица желатин и малко вода. Смесвате до образуването на не много рядка смес, намазвате лицето и изчаквате 15 минути. След това внимателно остранявате

Хума с лимонов сок 

Добрата стара хума. Това е първата маска за лице, която съм слагала на лицето си в тийнеджърските си години. Препоръчана от майка ми, а на нея от нейната. Чувала съм мнението, че във времена, когато козметичната индустрия е толкова напреднала и на пазара има всякакви решения за проблемна хума, мазането по лицето с хума е остаряло и излишно. Аз лично не виждам защо да не се възползваме от ползите й, доказани във времето. Смесвате няколко лъжици хума с хладка вода и добавяте малко лимонов сок. Той ще подсили ефекта от маската със своите хидратиращи свойства. 

Кокосово масло с кисело мляко и лимон 

Кокосовото масло е пръв приятел на кожата през зимните месеци. То овлажнява и омекотява кожата, защитава от студа и вятъра. Кокосовото масло може да се използва и вместо подхранващ крем, но като всяко друго масло стои леко мазно върху кожата. Затова е най-добре да се прилага вечер. Ето и една подхранваща маска на основата на кокосово масло. Смесете 1 супена лъжица кокосово масло, 1супенаа лъжица лимонов сок и 2 супени лъжици кисело мляко. Нанасяте сместа на чисто и подсушено лице за ч5 минути. След това изплаквате. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *