Най-скъпите разводи

Много преди създателят на „Амазон“ Джеф Безос да се раздели с 35 милиарда долара при развода със съпругата си Макензи Безос, други милиардери по света са губи голяма част от своето богатство в края на брака си. Клетвата „Заедно в добро и зло“ се забравя обикновено в момента, в който се появи на хоризонта по-млада блондинка, а  измамените съпруги са готови на всичко, за да получат утеха, изразяваща се в милиарди долари. Ето ги другите най-скъпите и скандални разводи в историята след този на Джеф Безос.

11 години развод за 4,5 МИЛИАРДА

Разбираемо е руснак да държи челно място в тази класация. Ултра богатият Дмитрий Риболовлев се бори цели 11 години, за да не се раздели завинаги 4,5 милиарда долара от богатството си. Сумата трябваше да отиде в сметката на бившата му съпруга Елена. Двамата са женени 23 години, докато през 2008 година, Елена не подава молба за развод заради изневяра. Първоначалното решение на съда е Дмитрий да се прости с исканите от половинката му близо пет милиарда долара. Той обжалва и едва тази година делото е окончателно приключено. Елена получава 604 млн. долара и къща в Швейцария. Кариерата на Дмитрий се простира от бизнес с медицински уреди, до строителство и инвестиционното посредничество, собственик е на футболния отбор “ Монако“. Притежава имоти за милиарди в цял сят, включително и гръцкия остров Скорпиос, където Аристотел Онасис и Жаклин Кенеди сключват брак. Той е сочен за един от най-богатите руснаци, а през 2019-а година списание „Форбс“ обяви бившата г-жа Риболовлева за третата най-богата и влиятелна жена в Русия.

2,5 МИЛИАРДА заради 19-годишна

Джоселин Вилденщайн обезобразява лицето си преди развода

Виждали сте я на снимка, но не знаете, че това е нейната история. Зад лицето на известната в цял свят като лош резултат на пластичната хирургия Джоселин Вилденщайн се крие провален брак с милиардер. Алек Вилденщайн е един от двамата наследници на световноизвестния търговец на произведения на изкуството Даниел Вилденщайн. След кончината му на 23 октомври 2001 г. то е оценено на 20 милиарда долара. Джоселин започва да прави корекции по себе си, за да задържи интереса на съпруга си Алек. Сама разказва в интервюта, че операциите й са стрували над 3 млн. долара. Уви, тя така и не успява да задържи мъжа си, който я изоставя заради 19-годишна хубавица без пластични корекции. Разводът му струва 2, 5 милиарда долара, защото в съдебната зала измаммената и обезобразена съпруга е готова на всичко, за да разори бившия си любим.

Общо 3,5 МИЛИАРДА и два развода

Рупърт Мърдок. Един от най-влиятелните хора в медийния свят се разделя на два пъти с голяма част от богатството си при развод. Първият развод на Рупърт му излиза една идея по-евтино от втория – 1,7 милиарда долара. Идва след 32 години брак и три деца с Анна Мария Торв, с която Рупърт се разделя през 1998 г. 17 дни след края на брака си медийният магнат се жени за Уенди Денг. Бракът им продължава 13 години. Накрая и тя подава молба в съда заради „непреодолими различия“. Цената е 1,8 милиарда долара.

Формула 1,2 МИЛИАРДА

Шефът на Формула 1 – Бърни Екълстоун, се прости с 1,2 милиарда долара преди няколко години, когато бившият модел Славица, негова благоверна в продължение на 23 години, подаде документите за „сбогом“. Според медиите тя е най-забогатялата жена „от развод“ във Великобритания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *